Slagerij van Roessel uit Waalwijk weer de beste van Brabant

WAALWIJK - Meesterslager Dennis van Dun van slagerij-traiteur van Roessel is opnieuw Brabants beste.

Slavakto is een van de grootste slagersbeurzen van Nederland, bij deze beurs hoort ook een wedstrijd. Eén keer in de drie jaar vindt deze beurs plaats. Tijdens de wedstrijd zijn er prijzen te winnen, zowel landelijk als per provincie. Slagers doen mee met verschillende producten, zowel gekookte als rauwe vleeswaren, salades en kant en klaar maaltijden.

Het meeste werk zit in de voorbereiding, slager Dennis zegt 'Op tijd beginnen'. De producten die mee gaan naar de wedstrijd komen gewoon uit de productie, het mooiste product gaat mee. "De kwaliteit hoog houden doe ik zeker niet alleen, maar dat doen we met heel het team. Van Roessel wil bij de top van de Nederlandse slagersbranche horen en daar werken we met zijn allen elke dag keihard aan." Slagerij van Roessel heeft met alle producten die zij meenamen naar de wedstrijd goud gewonnen waaronder de mosterd rollade en de walnoot salami. "Walnoot salami en Mosterdrollade zijn geen standaard producten, en hebben daarmee een bepaalde moeilijkheidsgraad. Daarnaast zijn ze ook nog heel erg lekker." De deelnemer wordt gebeld dat zij geplaatst zijn maar tijdens de prijs uitreiking wordt pas bekent welke plek de deelnemer heeft gekregen. Voor slagerij van Roessel was dit de tweede plek van Nederland en de eerste plek in Brabant.

Meesterslager Dennis vind het belangrijk om mee te blijven doen met wedstrijden. "Een van mijn persoonlijke missies is om er voor te zorgen dat het ambacht van slager niet verloren gaat en wordt overgedragen naar volgende generaties. Vakwedstrijden zijn een heel mooi en leuk middel om het ambacht te laten zien. Dus ik vind het leuk en belangrijk tegelijk."