RKC Waalwijk dieper in de problemen gestort na nieuwe nederlaag

TILBURG - RKC Waalwijk heeft ook tijdens de Brabantse clash met Willem II geen resultaat kunnen boeken. Op bezoek bij de Tilburgers werd er met 3-0 verloren. De doelpunten werden door Vaesen, Meerveld en Doodeman voor hun rekening genomen.

Eerste helft
Het was de thuisploeg dat in de eerste minuten het initiatief nam. Dat initiatief leverde in minuut acht al een uitgelezen kans op op een doelpunt. Lelieveld schoffelde Bosch namelijk onderuit in de zestien, wat een penalty opleverde voor de Tilburgers. De strafschop werd door Vaesen overtuigend benut en zette daarmee de 'tricolores' op een 1-0 voorsprong. RKC ging echter niet zomaar bij de pakken neerzitten en voorkwam dat een Tilburgse wervelwind de Waalwijkse achterhoede zou opslokken. Sterker nog, de Tilburgers waren bij vlagen ontzettend slordig, wat ruimte creëerde voor RKC om te counteren. De eerste kans werd rond minuut twintig ook uit zo'n moment gecreëerd. Een vlugge counter eindigde bij Cleonise, die met een harde uithaal de korte hoek zocht. Zijn poging werd echter gekeerd door de Tilburgse doelman. Hoewel RKC absoluut niet onder deed van Willem II, kwamen de Tilburgers wel op een 2-0 voorsprong. Smaakmaker Meerveld slalomde dwars door de Waalwijkse defensie heen en krulde de bal fraai in de verre hoek. Vanaf dat moment was het ook de thuisploeg dat de grote kansen kreeg. Eerst schoot Bosch vanaf randje zestien op de paal en vervolgens miste Sandra de bal, terwijl hij vogeltje vrij stond in de zestien van RKC. Er werd echter niet meer gescoord en daarmee gingen de ploegen rusten met een 2-0 stand, in het voordeel van de Tilburgers.

Tweede helft
Fraser greep voorafgaand aan de tweede helft rigoureus in. Hij haalde Lelieveld, Meijers en Oukili van het veld en bracht Van Gelderen, Castillo en Weidmann. Voordat zij echter ook maar iets in het spelbeeld konden veranderen, lag de bal alweer in het net. Een poging van Doodeman werd van richting veranderd en plofte zo achter Houwen de goal in: 3-0. Willem II zakte na die goal wat in en ging in minuut 66 ook een keer gruwelijk in de fout. In de zestien snoepte Niemeijer de bal af, wat Zawada een uitgelezen kans op een goal opleverde, maar de poging van de Poolse spits was zwak. Hiermee bleef het 3-0. De wedstrijd kabbelde na die wedstrijd in een rustiger vaarwater door, waarin er geen grote kansen werden gecreëerd. Bokila loste nog wel een hard schot, maar deze kon worden gekeerd door Houwen. In de slotfase konden de geel-blauwen geen vuist meer maken tegen Willem II, wat in die fase in balbezit gewoon een aantal klassen beter was dan RKC. Gescoord werd er in de slotfase niet meer en daarmee blijven de Waalwijkers puntloos in de eredivisie. Willem II stijgt met deze overwinning naar de vijfde plaats.

De volgende wedstrijd van RKC Waalwijk is een thuiswedstrijd. Dan wordt Sparta Rotterdam ontvangen in het Mandemakers Stadion.