RKC Waalwijk kan nederlaag tegen Ajax niet voorkomen

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft thuis tegen Ajax met 0-2 verloren. RKC hield lang stand, maar ging uiteindelijk alsnog onderuit. De doelpunten werden gemaakt door Traoré en Godts.

Eerste helft
De eerste helft van de wedstrijd werd niet gekenmerkt door frivool voetbal en veel kansen. De eerste dreiging kwam van Waalwijkse kant. Cleonise kon aan de zijkant Baas simpel uitspelen, maar zijn voorzet was te hard voor zowel Zawada als Lokesa. Ajax nam daarna het initiatief over en probeerden via vlotte combinaties gevaarlijk te worden. Dat lukte één keer heel aardig, maar het schot van Van den Boomen werd geblokt door Van den Buijs, voordat deze doel trof. Daarna, tot aan minuut 35, was het Ajax dat de bal had. Er werd echter bar weinig met dit balbezit gedaan, want behoudens een aantal afzwaaiers, werd er door de Nederlandse recordkampioen niks gecreëerd. Het plan van RKC lukte daarom in de eerste helft ook prima. Zij wachtten geduldig af op de eigen helft en lieten Ajax het spel maken. Zelf trachtten de Waalwijkers in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar dat lukte zelden. In de slotfase werd het aan beide kanten wel iets dreigender, maar in de eerste helft werd er niet gescoord. Daarom gingen beide ploegen met de brilstand op het bord aan de thee.

Tweede helft
Het spelbeeld in de tweede helft kwam overeen met het beeld in de eerste helft. Niet zo gek, want dat plan lukte aardig voor Fraser. Waar er in de eerste helft weinig tot geen kansen werden gecreëerd, was dat in de tweede helft wel iets anders. Er lagen voor beide ploegen wat meer ruimtes en dat leverde ook kansen op. Eerst kon Oukili gevaarlijk worden voor de Waalwijkers, na een goede steekbal door de lucht. Zijn aanname liet echter te wensen over en de middenvelder wandelde de bal zo over de achterlijn. Aan de andere kant was het wel raak. In eerste instantie redde Houwen knap op de poging van Klaassen, maar de rebound van Traoré werd de goalie alsnog te machtig. Na die goal probeerde RKC nog iets van een slotoffensief te creëren, maar de ploeg van Fraser was niet bij machten om kansen te creëren. Uiteindelijk was Godts verantwoordelijk voor het slotakkoord, hij maakte in extremis de 0-2. Mo Ihattaren maakte namens RKC wel zijn debuut. Hij deed tien minuten mee. Met deze nederlaag staat RKC ook na zeven wedstrijden nog op nul punten.

De volgende wedstrijd voor de Waalwijkers is er eentje op vreemde bodem. Dan gaan de mannen van Fraser op bezoek bij FC Utrecht.