RKC Waalwijk loopt tegen zesde nederlaag op rij aan tegen Sparta

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft ook tegen Sparta Rotterdam geen resultaat kunnen boeken. In eigen huis waren de Spartanen met 1-2 te sterk. Het Waalwijkse doelpunt werd gemaakt door Margaret. De Rotterdamse goals werden door Nassoh en Neghli voor hun rekening genomen.

Eerste helft
Het eerste kwartier werd in een rustig tempo afgewerkt. In de openingsminuten was het Sparta dat de bal had en trachtte een aanval op te zetten. RKC zorgde er dan ook voor om eerst goed te staan, zodat ze in ieder geval geen kansen of zelfs goals tegen kregen. Dit lukte met verve en Sparta creëerde vrijwel niks. RKC probeerde in die openingsfase ook gevaarlijk te worden, door Zawada te zoeken vanuit een voorzet. De eerst écht grote kans van de wedstrijd was echter wel direct raak. Reith en Clement combineerde snel aan de rechterkant, waarna de rechtsachter de bal strak voor de goal bracht. De bal kwam uiteindelijk bij Nassoh, die bekwaam afrondde. Daarmee was Sparta enorm effectief, want daarvoor hadden de Kasteelheren nog geen kans gehad. Hoewel Sparta aan het eind van de eerste helft wel probeerde om wat dreigender te worden, werd er in de eerste helft door niemand meer gescoord. Hierdoor gingen de ploegen met een 0-1 tussenstand aan de thee.

Tweede helft
De tweede helft startte aan Waalwijkse kant met een aantal wissels. Lokesa en Niemeijer bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Van de Loo en Margaret. Het eerste kwartier verliep rustig, maar ontbrandde plots snel in een aantal minuten. In eerste instantie werd Sparta gevaarlijk. Lauritsen, die de bal vasthield in de zestien, legde terug op Nassoh, maar de poging van de doelpuntenmaker kon eenvoudig gekeerd worden door Houwen. In de nastoot werd RKC via Van de Loo gevaarlijk, maar zijn poging kon worden gekeerd door Olij. Niet veel later was het wel raak. Meijers leverde de bal zomaar in, waarna Nassoh de diep lopende Neghli bediende. Hij punterde de bal vervolgens via de onderkant van de lat binnen. RKC ging echter niet zomaar bij de pakken neerzitten en deed wat terug, na een fraaie aanval. Roemeratoe speelde Cleonise in, de buitenspeler bediende Roemeratoe met een hakje, die vervolgens breed kon schuiven en Margaret vrij voor de goal zette. Hij schoof van dichtbij binnen en zo was de spanning, met nog 25 minuten op de klok, helemaal terug. De eerste mogelijkheid op de gelijkmaker kwam via het hoofd van Zawada. De voorzet van Cleonise was op maat, maar de harde kopbal van de spits miste richting en kon gepakt worden door Olij. De Waalwijkers bleven de aanval zoeken en waren in het slotoffensief ook echt wel gevaarlijk, maar kwamen niet meer tot scoren. Hiermee verliest RKC ook de zesde wedstrijd van het seizoen. Het was echter een andere nederlaag dan anderen, want de Waalwijkers hebben gestreden voor wat het waard was. Ook de invalbeurt van Margaret zal Fraser tevreden hebben gestemd. Hij was in de tweede helft de meest dreigende RKC'er.

Voor RKC wacht volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt recordkampioen Ajax op bezoek in Waalwijk.