Loon op Zand duurste gemeente in de Langstraat met opladen stekkerauto

DE LANGSTRAAT - Uit cijfers van LaadpasTop10 blijkt dat de gemeente Loon op Zand de duurste gemeente is in de Langstraat om je elektrische auto op te laden.

Doorsnee kosten oplaadbeurt

De doorsnee oplaadbeurt kost in de gemeente Loon op Zand namelijk 56,9 cent per kilowattuur. Dat is een groot verschil ten opzichte van de gemeenten Heusden, Loon op Zand, Waalwijk en Dongen. De gemeente Dongen staat op nummer 2 in de lijst, daar betaal je 53,2 cent per kilowattuur. De nummer 3 is een gedeelde plek, onder de gemeente Waalwijk en Heusden. Hier betaal je per doorsnee oplaadbeurt 33,9 cent per kilowattuur. Dit is dus een aanzienlijk verschil in de prijzen binnen de Langstraat. Hoeveel je betaald voor het opladen van je stekkerauto hangt af van een aantal factoren. Zo betaal je bij een hotel, pretpark of camping meer voor het opladen. Het ligt ook aan de verschillende laadpalen, waar je naar kijkt. Zo zijn er gemeenten die zelf met laadpaalexploitanten onderhandelen, dan is het laden vaak duurder. Ook zijn er zogenoemde 'semiopenbare laadpalen', die zijn vaak een stuk goedkoper dan de andere laadpalen. Op sommige plekken kunnen ze juist ook weer duurder zijn.

Parkeervakken ingeruild voor laadpalen

Uit een eerder onderzoek bleek al dat er in de Langstraat een toename is in de aanschaf van elektrische auto's. Vooral in de gemeente Waalwijk bleek deze toename behoorlijk, er waren namelijk, binnen een maand 20 elektrische auto's bijgekomen, waardoor het aantal steeg naar 920 elektrische auto's. Dit zorgde eerder al voor problemen, bijvoorbeeld in de gemeente Waalwijk. Daar hadden ze laadpalen geplaatst in plaats van de al bestaande parkeervlakken. Dit zorgde voor irritatie onder de mensen met een benzineauto. Ze geven aan dat er al te weinig parkeerplaatsen zijn en dat mensen hun auto ook thuis kunnen opladen.