Steeds meer mensen in Heusden kiezen voor wonen in vakantiehuisje

HEUSDEN/LOON OP ZAND - Steeds meer mensen gaan op een vakantiepark wonen, blijkt uit onderzoek vanuit het CBS. In Heusden is dat aantal gestegen. Ongeveer tien mensen in de gemeente wonen in een vakantiehuisje. Het gaat dan om de mensen die ook echt staan ingeschreven, niet om mensen die daar illegaal zitten.

In de gemeente Loon op Zand is dat aantal juist gedaald, er wonen nu ongeveer vijftig mensen op een vakantiepark in Loon op Zand, maar vijf jaar geleden waren dat er zestig. Uit cijfers van de politie blijkt dat 1 op de 22 inbraken, diefstallen en seksuele of geweld drugsmisdrijven in Loon op Zand op een vakantiepark plaatsvond.

Het CBS haalt deze cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 'Het zou kunnen dat door de permanente bewoners parken een ander publiek aan trekken.' Het gaat dan om mensen die misschien dubieuze bedoelingen of schulden hebben.

Een op de tien bewoners die op Brabantse vakantieparken zitten hebben problematische schulden, dat is twaalf procent. De cijfers laten zien dat veel mensen die op vakantieparken wonen vaak maar kort in Nederland blijven. Ook valt op dat de meeste mensen die in een vakantiehuisje wonen vaak ééngezinshuishoudens zijn.