RKC Waalwijk verliest eerste wedstrijd van het seizoen kansloos

EINDHOVEN - RKC Waalwijk heeft de eerste wedstrijd van het seizoen kansloos verloren. Op bezoek bij de landskampioen PSV werden de geel-blauwen getrakteerd op een oorwassing. De eindstand na iets meer dan negentig minuten voetbal was 5-1 in het voordeel van de Eindhovenaren.

Eerste helft
Hoewel de eerste vijf minuten veelbelovend begonnen voor de Waalwijkers, met zelfs dikke kansen, was het PSV dat de score razendsnel opende. Veerman kon de bal door de lucht zo op de voeten van Bakayoko neerleggen, die daarna simpel Meijers omspeelde en de bal in de verre hoek krulde. Niet veel later leek het al heel snel 2-0 te worden via Tillman, maar in de aanloop naar die goal werd er door de VAR buitenspel geconstateerd. Die 2-0 bleek echter een kwestie van tijd. Oukili verdedigde op de achterlijn uitermate zwak, waardoor Tillman de bal nog binnen de lijnen hield. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van De Jong, die de inlopende Jerdy Schouten bediende. Hij schoof toen alsnog de 2-0 simpel binnen. De 3-0 zal Fraser al helemaal niet tevreden hebben gestemd, in verdedigend opzicht. Tillman kon op de helft van de Waalwijkers in een zee van ruimte de bal ontvangen, opendraaien en vervolgens de bal achteloos in de kruising vegen. Hoewel het bij de Waalwijkse achterhoede nog steeds leek op een gatenkaas, werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Tweede helft
De entertainmentwaarde lag in het begin van de tweede helft niet zo hoog als in de eerste helft. PSV creëerde in het begin van de tweede helft nog wel twee dikke kansen, maar die werden onbenut gelaten. De wedstrijd kabbelde eigenlijk rustig voort en er werd volop gewisseld. Daarna ontbrandde de wedstrijd weer helemaal. Lozano nam via een afstandsschot de 4-0 voor zijn rekening. Bij dit schot zag Houwen er niet best uit. De doelman van PSV deed dat echter nog even dunnetjes over, door de bal compleet te missen bij een wegbokspoging. Van der Venne kon vervolgens de eretreffer maken. Vlak daarna werd op de tribunes alweer gejuicht, want Lozano had de 5-1 binnengegleden. Oukili, die bij de 2-0 al de mist in ging, ging op de achterlijn wederom gruwelijk in de fout. Til kon hem veel te simpel de bal afsnoepen, en de bal geven aan de inglijdende Lozano. Hoewel de Eindhovenaren brandgevaarlijk bleven in de slotfase, werd er niet meer gescoord.

De ploeg van Fraser moet zich volgende week zien te revancheren. Dan komt FC Groningen op bezoek in Waalwijk. Zij wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend. NAC Breda ging in Groningen met 4-1 over de knie.