RWB de play-offs in en een rondje langs de velden

DE LANGSTRAAT - Het seizoen zit er voor velen op en voor sommigen wachten er nog een aantal wedstrijden. Dit zijn de weken waar de prijzen worden vergeven. Hieronder een overzicht van alle clubs en hun uitslagen:

Waalwijk:
NEO'25 1-5 RFC 
NEO kon buurman RWB een dienst verlenen, door punten af te snoepen van koploper RFC, maar slaagde daar niet in. RFC wist haar kampioenswedstrijd eenvoudig te winnen, waardoor het de titel met één punt verschil wist binnen te halen.

Irene'58 0-5 RWB
RWB was de enige naaste belager van RFC en deed wat het moest doen: winnen van Irene. Dat deed het met verve, maar het was niet genoeg. Met een doelsaldo van +90 zijn de druiven wellicht wat zuur, maar RWB heeft in ieder geval de play-offs nog.

SV Capelle 2-0 SSC'55 
Er werden in de vierde klasse F twee derby's afgewerkt. Een daarvan werd gespeeld op de velden van SV Capelle, waar het aantrad tegen het buur SSC. Het werd 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

FC Tilburg 6-0 Baardwijk 
Een bittere pil voor Baardwijk in de laatste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij nummer twee FC Tilburg werd kansloos verloren, waardoor het seizoen een beetje als een nachtkaars uitgaat. Ze eindigen kleurloos op de zevende plaats.

WSC 7-2 Sleeuwijk 
Een mooie overwinning op sportpark Eikendonk voor WSC. Hiermee houdt het nog een klein beetje hoop op plaats twaalf. Om dat voor elkaar te boksen moet er ruim gewonnen worden van Tricht, en mag SVW geen enkel punt pakken.

Be Ready 4-1 Waspik 
Geen schandelijke nederlaag voor Waspik. Er werd weliswaar verloren, maar dat deed het tegen de koploper, die in 25 wedstrijden pas één keer verloren hebben. De rest werd gewonnen. Er is voor Waspik nog één wedstrijd te spelen, maar zij zijn al zeker van plaats twee.

Loon op Zand:
sv O.S.S. 1920 6-1 Desk 
Een pittige nederlaag  voor de Kaatsheuvelse club. Met nog één wedstrijd te spelen, kan het nog alle kanten op voor DESK. Momenteel bezetten zij de zesde plaats, maar kan het - in theorie - nog stijgen naar de derde plaats en zakken naar de negende plaats. Kortom, alles nog om voor te spelen.

RKDSV 5-2 Berkdijk
Geen Kaatsheuvelse overwinning dit weekend. Ook Berkdijk verloor zijn uitwedstrijd. Op bezoek bij RKDSV werd er met 5-2 verloren. Hierdoor sluiten zij de competitie af op de vierde stek, in de vierde klasse.

Blauw Wit'81 4-0 VCB 
Een zeldzaamheid dit seizoen: een overwinning van Blauw Wit, uit De Moer. Afgelopen maandag was het dan toch echt zo. VCB ging met 4-0 onderuit op bezoek bij Blauw Wit. De overwinning maakt voor de ranglijst niets uit, want ze sluiten de competitie af als laatste.

Uno Animo 4-0 FC Engelen 
Een simpele overwinning voor de enige club in Loon op Zand. FC Engelen werd eenvoudig aan de kant gezet op het sportpark aan de Klokkenlaan. Uno Animo speelt nog één wedstrijd, tegen koploper CHC. Bij winst is de tegenstander zeker van de titel.

Dongen:
Dongen 7-1 Unitas'30 
Een 'statement win' van Dongen. Na een wisselvallige periode werd er eindelijk weer eens overtuigend gewonnen. Unitas kon geen vuist maken en ging met 7-1 onderuit. Winst tegen Achilles Veen betekent de tweede plaats voor Dongen. Goes is kampioen.

DVVC 2-1 Olympia'60 
Wederom een lokale derby in de vierde klasse F. Nummer elf DVVC sloot het seizoen waardig af, door buurman Olympia te verslaan. DVVC eindigt dus als een na laatste en Olympia als tiende.

ONI 2-1 Altena 
Ook laagvlieger ONI wist de competitie winnend af te sluiten. Thuis tegen nummer elf Altena werd er nipt gewonnen, om de competitie goed af te sluiten. Het zal degradatie echter niet voorkomen.

Heusden:
FC Drunen 1-2 BZS 
Een nederlaag om het seizoen af te sluiten voor FC Drunen. Hiermee besluiten ze het seizoen op stek nummer zeven.

Teisterbanders 4-1 HHC'09
Het matig presterende HHC, uit Oudheusden, wist ook in de laatste wedstrijd van het seizoen niet te winnen. Op bezoek bij Teisterbanders werd er met 4-1 verloren. Hiermee sluiten ze het seizoen af op de een na laatste plek.

Nieuwkuijk 3-4 Real Lunet 
Een nederlaag voor de enige kampioen uit De Langstraat. In een spektakelstuk tegen Real Lunet werd er met 3-4 verloren. Er is nog een wedstrijd te spelen, maar door het gat van vijf punten is Nieuwkuijk kampioen.

RKDVC 1-0 Nulandia 
De andere club uit Drunen wist wel te winnen. Tegen Nulandia werd de krapste overwinning mogelijk behaald. RKDVC staat momenteel vierde in dezelfde competitie als Nieuwkuijk, en kan nog derde worden.

SCG'18 0-2 Haarsteeg
In de derde klasse c zondag is De Langstraat goed vertegenwoordigd. Haarsteeg nam namelijk de tweede plaats over van Margriet en bij een overwinning aanstaand weekend blijven ze daar ook. In het ultieme scenario bezetten alle ploegen uit De Langstraat dus de gehele top drie.

SC Elshout 1-0 Buren
Wie geen top drie plek bezet, maar het seizoen wel goed afsluit, is Elshout. Ze sluiten het seizoen, na een 1-0 overwinning op Buren, af als een na laatste.