RKC verspeelt weer punten, verlies op de Adelaarshorst

WAALWIJK - RKC Waalwijk nam het zaterdag 2 maart om 18.45 uur op tegen Go Ahead Eagles in Deventer. In de basiself van RKC waren geen wijzingen terug te zien na afgelopen wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Pol van Boekel.

Taaie eerste helft
Het team uit Waalwijk probeerde vanaf het eerste fluitsignaal druk uit te oefenen, maar de eerste grote kans van de wedstrijd kwam in de tiende minuut van de voet van Go Ahead-speler Willumson. De bal lijkt erin te gaan, maar  komt op de paal terecht. In de 21e minuut krijgt RKC haar eerste grote kans van de wedstrijd als de bal vanuit een corner op de voet van Min terecht komt en hij uithaalt. Helaas voor de Waalwijkers komt dit schot tegen de lat. Verdere grote kansen bleven de eerste helft uit.

Goal op randje buitenspel
Ondanks de inspanningen van RKC slaagden ze er niet in om de score te openen in de tweede helft. De spelers werkten hard, maar de tegenstander wist in de 61e minuut de 1-0 te maken via de Deense Breum. Breum staat bij het scoren van de goal op randje buitenspel en hier wordt door de VAR nog naar gekeken. Helaas voor RKC ziet de VAR niks geks aan de goal en staat het dus 1-0 voor thuisploeg Go Ahead Eagles. Na deze goal probeert RKC nog aan te zetten door bijvoorbeeld aanvallende spelers Kramer, Bakkali en Stevanovic in te brengen, maar dit mocht niet baten. Het eindsignaal bevestigde de overwinning van Go Ahead Eagles, terwijl RKC met lege handen achterbleef.

Sterk verbeteren
Fraser en zijn spelers zullen ongetwijfeld terugkijken op de wedstrijd en werken aan verbeteringen voor de komende wedstrijden. Het verlies tegen Go Ahead Eagles moet dienen als een leerzame ervaring voor RKC en de fans zullen hopen op een verbetering in de volgende wedstrijden. RKC moet komende wedstrijden wel punten gaan pakken, mochten ze volgend jaar verzekerd willen zijn van een eredivisie-plek.